Lelystad Ens Onderdeel van programma BBB 380 kV – lees meer ›
Lelystad Ens Onderdeel van programma BBB 380 kV – lees meer ›

Omwonenden bijgepraat op informatiebijeenkomst

Delen via:   
05 / 04 / 2019

De vergunningen voor de werkzaamheden voor de bestaande hoogspanningsverbinding tussen Lelystad en Ens liggen ter inzage. Donderdagavond 4 april was er een informatieavond voor omwonenden. Zij zijn bijgepraat over de laatste stand van zaken van het project, onder andere de planning, het soort werkzaamheden en de vergunningen.

TenneT wil de bestaande hoogspanningsverbinding in de omgeving tussen de hoogspanningsstations Lelystad en Ens verbeteren.  Deze verbinding ligt in de gemeenten Lelystad, Dronten en Noordoostpolder. De verbinding wordt geschikt gemaakt voor meer elektriciteitstransport van (duurzaam opgewekte) energie. We gaan de bestaande verbinding dus "beter benutten".

Ter inzage

Om te kunnen starten met de werkzaamheden heeft TenneT omgevingsvergunningen nodig. Deze zijn op 3 december 2018 ingediend bij de bovengenoemde gemeenten. Van vrijdag 15 maart tot en met donderdag 25 april 2019 liggen de ontwerpbesluiten ter inzage op het gemeentehuis Noordoostpolder, Harmen Visserplein 1, 8302 BW Emmeloord en digitaal op www.bureau-energieprojecten.nl.

Heeft u een vraag dan kunt u deze hier stellen.