Lelystad Ens Onderdeel van programma BBB 380 kV – lees meer ›
Lelystad Ens Onderdeel van programma BBB 380 kV – lees meer ›

Hangen aan de lijnen

Delen via:   
12 / 11 / 2019

Schrik niet als je deze weken mensen in de hoogspanningslijnen (geleiders) en elektriciteitsmasten ziet hangen in de polder, tussen Lelystad en Ens.
Op de hoogspanningsverbinding tussen Lelystad en Ens is aannemer SPIE begonnen met het vervangen van de geleiders, de 'draden' waar de elektriciteit doorloopt. Met behulp van werkbakken, die gemotoriseerd over de geleiders kunnen bewegen, halen ze alle obstakels van de geleiders, zoals bijvoorbeeld de afstandhouders/spiralen en vogelmarkeringen. Hier zijn ze enkele dagen mee bezig. Omdat de afstandhouders zijn weggehaald kan het zijn dat de geleiders door de wind tegen elkaar aan komen. Dat kan wat geluid met zich meebrengen. Het is niet gevaarlijk.
 
Vanaf 25 november worden de geleiders vervangen. Met behulp van de oude geleiders worden de nieuwe geleiders doorgetrokken van mast naar mast. Tegelijkertijd worden in een aantal masten extra staalconstructies aangebracht, om de masten te verzwaren. Op de grond wordt door aannemer BAM nog gewerkt aan versteviging van diverse fundamenten.

Heeft u een vraag dan kunt u deze hier stellen.