Lelystad Ens Onderdeel van programma BBB 380 kV – lees meer ›
Lelystad Ens Onderdeel van programma BBB 380 kV – lees meer ›

Aannemer BAM infra aan de slag bij Lelystad-Ens

Delen via:   
16 / 04 / 2019

TenneT wil de bestaande hoogspanningsverbinding in de omgeving tussen de hoogspanningsstations Lelystad en Ens verbeteren. Deze verbinding ligt in de gemeenten Lelystad, Dronten en Noordoostpolder. De verbinding wordt geschikt gemaakt voor meer elektriciteitstransport van (duurzaam opgewekte) energie. We gaan de bestaande verbinding dus "beter benutten".

BAM voert de werkzaamheden uit

BAM infra BV voert, in opdracht van TenneT, legt de werkterreinen aan en voert de werkzaamheden aan de mastvoet uit. TenneT heeft gesprekken gevoerd met de rechthebbenden, onder andere over de aanleg van de werkwegen en werkterreinen rondom de mastlocaties.

Medewerkers van BAM Infra nemen de komende weken contact op met de rechthebbenden om afspraken te maken over nulmetingen die uitgevoerd moeten worden.

Vergunningen

Om te kunnen starten met de werkzaamheden heeft TenneT onder andere een omgevingsvergunning voor het bouwen nodig. De verleende vergunningen liggen tot en met donderdag 25 april 2019 ter inzage. Nadat de vergunningen onherroepelijk zijn kan BAM Infra beginnen met de werkzaamheden. Naar verwachting is dat aan het eind van de zomer 2019.

Heeft u een vraag dan kunt u deze hier stellen.